Gyakran ismételt kérdések

Faházakkal kapcsolatos információk

24 db 4 személyes faházunk van, ezek egy ~35 méteres körben vannak elhelyezve. Így ideális választás osztályok, csapatok számára, mert könnyen áttekinthető akár 96 fő szállás is.

18 db 5 személyes faházunk van. Ezek 3 sorban vannak elrendezve.

Mindegyik faházban 4 db 1 személyes heverő, 1 db ruhásszekrény, és kisasztal található. Világítás, és 1 db konnektor mindegyikben van.
Fürdőszoba, konyhai felszerelés egyikben sem található.

Mindegyik faházban 5 db 1 személyes heverő, 1 db ruhásszekrény, és kisasztal található. Világítás, és 1 db konnektor mindegyikben van.
Fürdőszoba, konyhai felszerelés egyikben sem található.

Sajnos egyik faházunk sem rendelkezik hűtőszekrénnyel. Ételeik hűtésére a vendégkonyhában található közös hűtőket tudjuk ajánlani.

A honlapunkon is megtalálható áraink az ágyneműk díját nem tartalmazza. Ha a foglalása során nem jelzi, hogy igényt tart ágyneműre, takarítóink az igényelt szállást ágynemű nélkül fogja előkészíteni Önnek/Önöknek. Ennek külön mosatási díja van, 800 Ft / garnitúra.
1 garnitúra ágynemű tartalma: párna – párnahuzattal, 2db lepedő és 1 db nyári pléd.

!Fontos! Amennyiben hűvösebb idő várható, kérjük hozzanak magukkal vastagabb plédet, hálózsákot, vagy takarót, mivel várhatóan az általunk biztosított nyári pléd nem lesz kellően meleg.

Ha nem kértek ágyneműt, akkor azt feltételezzük, hogy hoznak magukkal hálózsákot, takarót, lepedőt, párnát, stb.  Így sem párnát, sem plédet nem készítünk be szállásukra.

Ezt a plusz díjat akkor számoljuk fel Önnek, ha a faházban fűtőtestet, hűtőszekrényt, klímát állít be, vagy ha faháza előtt elektromos grillt, hangfalat, egyéb nagy energiaigényű eszközt használ. Ezeknek a használatát előre jelezni szükséges recepciónkon, és fenntartjuk a jogunkat, hogy ezen eszközök használatát megtiltsuk.
Telefon, laptop, fényképezőgép, s egyéb kis fogyasztású eszközök töltése miatt nem számolunk fel plusz díjat.

Mindegyik szálláshelyünkön TILOS a dohányzás, és szintén TILOS bármilyen lánggal, magas hővel, füsttel, kellemetlen illattal járó tevékenység. Dohányzásra kizárólag a kempingben kijelölt helyen van lehetőség.
Ha Ön nem tartja be kérésünket, és nem hagy fel e tevékenységével kollégánk első felszólítása után sem, haladéktalanul távoznia kell kempingünkből. Nincs kivétel.

Bár mi is szeretjük az állatokat, “kiskedvencét” CSAK akkor hozhatja magával, ha Ön sátorban, vagy lakókocsiban fog aludni. Faházainkba, szobáinkba nem vihetik be őket, akkor sem ha szobatiszták. Amennyiben úgy érkezik, hogy előre nem jelenti be, hogy kutyát / kisállatot hoz magával, és faház van Önnek lefoglalva, csak akkor tudjuk átadni Önnek a szállása kulcsát, ha megoldja a hozott állat szállását. Amennyiben meglátjuk / tudomásunkra jut, hogy kérésünk ellenére a faházban / szobában tartózkodik a kutya / kisállat, haladéktalanul távozásra szólítjuk fel.

A rövid válaszunk: természetesen szabad. Házirendünk szerint reggel 8 óra után és este 10 óra előtt hallgathat akár hangosan is zenét, FELTÉVE hogy ezzel a környezetében lévők nyugalmát nem zavarja. Amennyiben panasz érkezik emiatt, kollégánk meg fogja kérni hogy halkítsa le a zenét, különös tekintettel az ebéd utáni pihenőidőben.
Este 10 óra után viszont semmilyen formában nem elfogadott a hangoskodás, kiabálás, a többi vendég nyugodt pihenésének bármilyen zavarása.

Fizetéssel kapcsolatos információk

Kempingünkben készpénzzel, bankkártyával, és Széchenyi pihenőkártyával tud fizetni.
Elfogadott pénznem: Magyar Forint (HUF)

(Fontos, az idegenforgalmi adót a Széchenyi pihenőkártyával nem tudja fizetni.)

Előleg fizetését ~ 100.000 Ft-os várható szállásdíj felett kérjük.
Az előleg mértéke, a várható szállásdíj 20%. Ezt előleg számla ellenében, átutalással tudja rendezni.

Ha korábban kényszerül elhagyni szállásunkat, csak az idegenforgalmi adó azon részét tudja visszakérni, melyet a hátralévő éjszakák alapján fizetett volna. A szállásdíjat és az esetlegesen rendelt étkezések díját sajnos nem tudjuk visszafizetni.

Mindhárom bank kártyáját elfogadjuk (MKB, K&H és OTP).
A szállásdíj rendezésére mindhárom alszámlát használhatják.
Számlát SzéP kártyás fizetés esetén csak a kártyán szereplő névre tudunk kiállítani.

Banki átutalással is tudja a számláját rendezni. Maximum 15 napos fizetési határidővel tudunk számlát kiállítani. Fontos: a korábbi évek kellemetlen tapasztalatai miatt nem adunk 30 napos fizetési határidőt! Kérjük ezt vegye figyelembe, hogy elkerüljük az ebből származó problémákat.

A szállásdíjat, az előre megrendelt étkezések díját, valamint a kikötős szolgáltatások díját érkezéskor, létszámpontosítás után fizetik vendégeink.

A faházak díját a foglalásban rögzítettek alapján számoljuk a teljes időszakra. Amennyiben pl. a 3 éjszakára foglalt 10 faház helyett csak 5 faházra van igényük és 2 éjszakát maradnának, és ezt érkezésük előtt legkésőbb 1 héttel nem jelezte számunkra írásban, abban az esetben a számlára 10  faház 3 éjszakára történő lefoglalása után fizetendő díj kerül.
Ha étkezést is rendelt, és szintén nem jelezte írásban, legalább 1 héttel korábban a lecsökkent létszámot, sajnos nem tudjuk a megrendelt ételadagokat csökkenteni.

A kempinget üzemeltető cégünk, (a Szálka Füred Kft) csak olyan számlát, nyugtát tud kiállítani, amely a törvényben előírt mértékű áfát tartalmazza.

Csoportos foglalás esetén valószínűleg valamilyen mértékű kedvezmény jár Önöknek. Ezt a kedvezményt külön-külön fizetés esetén nem tudjuk biztosítani.
Ezen felül, nincs arra lehetőség, hogy az árlistánkon szereplő árképzéshez képest eltérő módon számoljuk ki költségeiket. (Pl. a faházak  / apartman díját nem tudják 1 főre lebontva rendezni.)

Általános jellegű információk

Ahogy a Tisza-tó legtöbb kempingje, mi is szezonálisan vagyunk nyitva.

Nyitás: Május 1.
Zárás: Október 15.

Fenti dátumokat a időjárás nagymértékben befolyásolhatja.

Parkolásra CSAK a kempingünk vendégeinek tudunk lehetőséget biztosítani. Vendégeinknek a parolásért csak a kiemelt időszakokban számolunk fel parkolási díjat. (Kiemelt időszak: Halas napok, Dj Tour Fest) Ezen időszakokban a parkolás díja az árlistánknak megfelelően 1.000 Ft/gépjármű/nap. (Pl. ha 1 éjszakát (= 2 napot) tölt el kempingünkben a Halas napok idején, akkor parkolásért 2.000 Ft-ot fog fizetni).

Parkolásra CSAK a kempingünk vendégeinek tudunk lehetőséget biztosítani.
Legyen szívese a parton található, kijelölt parkolóhelyet használja, s kerüljük el azt a kellemetlen szituációt, amikor Önnek szembesülnie kell azzal, hogy egy magánterületen, engedély nélkül parkol.

Természetesen maradhat. Ha a szállása(ik) kulcsát már leadta, de szeretnének még strandolni, ebédelni, délután 4 óráig parkolhatnak kempingünkben. Ilyen esetekben ezt jelezniük szükséges recepciónkon, és a járművel a recepicó előtti területre parkolhatnak.

Van arra lehetőség, hogy az egész kempinget lefoglalja, s így biztosítani tudja vendégei számára, a programok zavartalan lebonyolítását. Ezt minden esetben egyedi megállapodás, szerződés mellett tudjuk biztosítani.

A választ természetesen attól függ, mi számít annak? Kb. 2 km-re van az állomás. Gyalogosan kb. 30 perc. Helyi járat jelenleg nincs.

Érkezéssel, távozással kapcsolatos információk

Házirendünk szerint délután 2 órát után van erre lehetőségük.
Sajnos legnagyobb igyekezetünk ellenére is előfordulhat, hogy takarítóink nem tudják időre megfelelően előkészíteni a szállásokat. Kérjük megértését, és türelmét. A késedelmes szobaátvétel miatt reklamációt nem tudunk elfogadni.

Szerencsére kempingünk elég nagy (majd 3 hektár), így ha korábban érkeznek, mint ahogy a szállásuk kulcsát át tudnánk adni, személyautójukat térítés mentesen leparkolhatják recepciónk előtt, így egy rövidebb / hosszabb sétát tehetnek a környéken.

Sajnos legnagyobb igyekezetünk ellenére is előfordulhat, hogy takarítóink nem tudják időre megfelelően előkészíteni a szállásokat. Kérjük megértését, és türelmét. A késedelmes szobaátvétel miatt reklamációt nem tudunk elfogadni.

1. leellenőrizzük foglalását, hogy biztos minden kérésének megfelelően legyen lefoglalva, megrendelve.
2. a létszámuknak megfelelő mennyiségben kiadott bejelentkező lapot mindenki KÖTELEZŐ  a valóságnak megfelelő adatokkal kitölteni, és a lapokat hiánytalanul, rongálás mentesen visszaadni recepciós kollégánknak.

A törvény előírja, hogy minden szálláshelynek, így kempingünknek is elektronikusan vezetett vendégkönyvvel kell rendelkeznie, melyben hiánytalanul minden vendégnek szerepelnie kell. Ennek értelmében, akkor is kell tölteni pl. egy 3 éves kisgyermeknek bejelentkező lapot, ha semmilyen költséget nem számolunk esetében.

Kempingünket jogszerű működését rendszeresen ellenőrzik az illetékes állami szervek.
Amennyiben Ön nem hajlandó kitölteni a bejelentkező lapot év/vagy nem járul hozzá adatainak kezeléshez, nem tudjuk vendégként fogadni.
Amennyiben Ön egy csoport részeként érkezett, de bármilyen okból kifolyólag nem töltötte ki, és nem juttatta vissza recepciónkra a lapot, ezt haladéktalanul pótolnia szükséges. Ha egy ellenőrzés alkalmával derül ki eme hiányosság, abban az esetben a hatóság által kiszabott bírság teljes mértékben ki lesz Önnek számolva plusz díjként!

Kempingünket jogszerű működését rendszeresen ellenőrzik az illetékes állami szervek. Ebbe az aktuálisan nálunk tartózkodó vendégek adatainak hiánytalan megléte is beletartozik.
Hogy máshol ezt miért nem kérik, nem tudni, hisz ez a törvény mindenkire egyformán érvényes.

Házirendünk szerint, távozásuk napján délelőtt 10 óráig vissza kell adnia szállása(ik) kulcsát. Amennyiben ezt nem teszi meg, késedelmes kiköltözése miatt pluszdíjat számítunk fel, melynek összege az érintett szállás napi díjának felel meg. (A pótdíj megfizetése nem jogosítja fel a szálláshely aznapi használatára, mivel azok nagy valószínűséggel egy aznap érkező vendég számára már le lett foglalva.

Étkezéssel kapcsolatos információk

Mi nem készítünk semmilyen ételt. Az étkezésekhez egy közeli étterem biztosítja az ételeket. Nálunk csak az ételek tányérokra történő tálalása történik. Ebből kifolyólag az ételek mennyiségére nincs ráhatásunk. Ha 10 adagot rendel, 10 adagot fog hozni az étterem.

Az étkezésekre előre meghatározott időben van lehetőség.
– reggeli: 8 órától 9:30 óráig
– ebéd: 12 órától 13 óráig
– vacsora: 18 órától 19 óráig
Bizonyos esetekben van lehetőség ezektől eltérő időpontokra, de ezt mindenképp előre, írásban egyeztetett módon szükséges leegyeztetni.

Az ételeket nem tudja elvitelre kérni. Ha egy hosszabb programot tervez, és nem tudna ebédidőben nálunk lenni, van arra lehetősége, hogy “uticsomagot” kérjen.
Az uticsomag tartalma (1 adag): 2 db rántotthúsos zsömle, díja 1.100 Ft/adag.
Ezt az uticsomagot a reggelivel egyidőben át tudja venni, s így akár a Tisza-tó közepén hajózva is lesz ennivalója.

Sajnos az étkezések megrendelésénél minimum 20 adagos mennyiségre van lehetőség.
Ha a megrendelni kívánt mennyiség nem éri el az alkalmankénti 20 adagot, a közelben található vendéglátóegységeket tudjuk ajánlani. Náluk is van lehetőség menü szerinti étkezésre.

A menütervet az étterem állította össze. Előfordulhat, hogy el tudnak térni a menütervben szereplő ételektől, de ezt előre szükséges egyeztetni recepciónkkal.
Aktuális menütervünket >>ITT<< is megtalálhatja.

Mivel az étteremnek komoly szervezést igényel, hogy mindenkinek megfelelő minőségű és mennyiségű ételt tudjon biztosítani, ezért arra kérjük, hogy érkezésük előtt legkésőbb 1 héttel jelezzék számunkra megrendelésüket. Ha ezt elmulasztja, és ittlétükkor szeretne ételt rendelni, sajnos nem fogjuk tudni teljesíteni kérését. Szerencsére a közelben (kb. 300 méterre több beülés vendéglátóegység is található, ahol az éttermi jellegű ételek mellett, gyorséttermi ételek közül is választhat.

Sajnos nem ritka az Ön helyzete. A velünk kapcsolatban álló étterem konyhája fel van készülve az ilyen megrendelésekre. Ételrendelése során ezt külön kell jelezni felénk, hogy melyik alkalommal milyen érzékenységnek megfelelő mennyi adag ételt kér. Kérjük írjon olyan ételeket, amiket szívesen fogyaszt, és az étterem igyekszik ennek megfelelően küldeni az ételeket.
Kérjük vegye figyelembe, hogy ilyen esetekben az étterem csak az ebédet és a vacsorát tudja biztosítani. A reggelit nem tudja vállalni.

Ha egy osztállyal érkezik, és szeretne repetát is kérni, a megrendelése során már ennek megfelelően szükséges az adagokat megírnia. (Pl. Ha 20 fővel érkezik, de 5 adag repetát kér, akkor a megrendeléskor 25 adagot szükséges feltüntetnie.)

Nincs külön gyerek és felnőtt adagunk. Kérjük vegye figyelembe a megrendelt adagok összeírása során, hogy az étterem menü adagokat biztosít (kb. a közétkeztetésben megszokott mennyiséget).
Ha Ön többet szeret enni, kérjük vagy rendeljen dupla adagot, vagy inkább az egyik közeli étterem szolgáltatását vegye igénybe. Fontos számunkra, hogy vendégeink jól érezzék magukat, s ebbe az is beletartozik, hogy jókat egyenek, s ebben maximálisan igyekszik az étterem segítségünkre lenni, de tekintettel arra, hogy az ételeket nem mi készítjük, az ételek minőségével és mennyiségével kapcsolatos reklamációt nem fogadunk el.

Fontos számunkra, hogy vendégeink jól érezzék magukat, s ebbe az is beletartozik, hogy finom ételeket egyenek, s ebben maximálisan igyekszik az étterem segítségünkre lenni, de tekintettel arra, hogy az ételeket nem mi készítjük, az ételek minőségével és mennyiségével kapcsolatos reklamációt nem fogadunk el.

Fesztiválok idején különösen aktuális

Házirendünk szerint délután 2 órát után van erre lehetőségük.

Sajnos legnagyobb igyekezetünk ellenére is előfordulhat, hogy takarítóink nem tudják időre megfelelően előkészíteni a szállásokat. Kérjük megértését, és türelmét. A késedelmes szobaátvétel miatt reklamációt nem tudunk elfogadni.

Parkolásra CSAK a kempingünk vendégeinek tudunk lehetőséget biztosítani.
Legyen szívese a parton található, kijelölt parkolóhelyet használja, s kerüljük el azt a kellemetlen szituációt, amikor Önnek szembesülnie kell azzal, hogy egy magánterületen, engedély nélkül parkol.

A kempingben maximálisan megengedett sebesség 10 km/h. Kérjük vezessenek körültekintően, hiszen kempingünkben akár 200 gyermek is tartózkodhat.
A KRESZ szabályai érvényesek. Ittas vezetés miatt, a rendőrségnél feljelentést teszünk, és a kemping azonnali végleges elhagyására szólítjuk fel. Amennyiben alkoholt fogyasztott, és nincs olyan ismerőse, aki vezetésre alkalmas (=nem fogyasztott alkoholt), bármennyire is kellemetlen, de ebben az esetben nem engedhetjük, hogy a kempingen belül, ilyen állapotban a kormány mögé üljön, s ezzel a többi vendégünket veszélyeztesse! Ilyen esetben a járműve sajnos bent marad a helyén, Ön pedig -az ittas vezetés miatt- a kempingen kívül kell hogy töltse azt az időt, amíg ismét vezetésre alkalmas állapotba kerül.

A KRESZ szabályai érvényesek a kempingben belül is. Ittas vezetés miatt, a rendőrségnél feljelentést teszünk, és a kemping azonnali végleges elhagyására szólítjuk fel. Mivel Ön alkoholt fogyasztott, nem engedhetjük hogy járművet vezessen, ezzel veszélyeztetve a kemping többi vendégét. Ha nincs olyan ismerőse, aki vezetésre alkalmas (=nem fogyasztott alkoholt), bármennyire is kellemetlen, de ebben az esetben a járműve sajnos bent marad a helyén, Ön pedig -az ittas vezetés miatt- a kempingen kívül kell hogy töltse azt az időt, amíg ismét vezetésre alkalmas állapotba kerül.

Ilyen esetben nem kérheti a költségeinek visszafizetését.
A kemping házirendjének a betartása közös érdekünk. Fontosnak tartjuk a hozzánk érkező vendégek nyugalmát biztosítani. A házirend része, hogy este 10 óra és reggel 8 óra között tilos a zajongás, kiabálás, és bármi olyan magatartás, ami a többi vendéget zavarja a nyugodt alvásban. Éjjeliőrünk azért -is- van a kempingben, hogy vendégeink panaszukat jelezhessék nála, s így a nyugodt pihenést akadályozó vendéget éjjeliőrünk figyelmeztethetni. Amennyiben az éjjeliőr 3. felszólítására sem szűnik meg a csendzavarás, a problémás vendég fel lesz szólítva a kemping azonnali elhagyására. (Kiskorú esetén, a vele érkező pedagógus/szervező feladata, hogy a kempingen kívül megfelelő szállást biztosítson.) Ha a felszólítás ellenére nem hajlandó elhagyni kempingünket, kénytelenek leszünk kihívni a rendőrséget.
Ilyen esetben, az érkezéskor fizetett szállásdíj és egyéb megfizetett díjak nem igényelhetők vissza. Amennyiben egy (a házirendet betartó) vendég kártérítést kér egy ilyen eset után, azt a rendbontást okozó vendéggel szemben, a rendbontást okozó vendég számlájának a terhére érvényesítheti.

Tisztában vagyunk vele, hogy a fesztiválok idején a vendégek szeretnék a lehető legtöbb ideig élvezni a “partihangulatot”, DE a többi vendég nyugalmát zavaró hangerő TILOS NAPKÖZBEN IS!

A házirend fesztiválok idején is aktuális, és kötelező érvényű minden vendégünkre nézve. Attól hogy kint a fesztivál helyén szóló zene behallatszik a kempingbe, még nem jogosítja fel arra, hogy a kempingen belüli rendzavarásra.

Előfordulhat, hogy a kemping közelében megszervezett fesztivál / rendezvény miatt nem tud nyugodtan pihenni, aludni.
Bármennyire sajnáljuk, de ilyen az ilyen jellegű panaszt nem tudjuk érdemben kezelni. Hogy az ilyen kellemetlenségeket elkerülje, tájékozódjon az érkezésekor várható programok felől.

Erre csak akkor van lehetősége, ha az egész kempinget lefoglalja. Könnyen belátható, hogy pl. egy 30 fős bulizós csapat miatt nem hozhatjuk kellemetlen helyzetbe a kemping többi, akár 170 fős vendégségét.

Amellett, hogy igyekszünk vendégeink nyugalmát biztosítani, valamilyen szinten el kell fogadni, hogy a kemping nem olyan csendes és nyugodt a fesztiválok idején, mint amilyen általánosságban szokott. Célszerű érkezés előtt előre tájékozódni (legegyszerűbben a facebook-on, tiszafüredi fórumokon juthat információhoz), hogy az ittlétük alatt várható-e a közelben rendezvény / fesztivál ami miatt Önök zajosabbak lehetnek a környék szállásai.

Milyen idő van Tiszafüreden? 🙂