Miért kérjük el az igazolványodat?

Röviden a válasz: Azért mert, jogszabályban köteleztek minket, hogy minden érkező vendég igazolványát (személyit, útlevelet vagy jogosítványt tud az alkalmazás beolvasni) beszkenneljük.

2021. szeptemberétől minden szálláshely-szolgáltató kötelező az adatszolgáltatásnak eleget tenni, ami alól kempingünk sem kivétel. Ennek okán, minden kedves leendő vendégünket megkérünk arra, hogy a bejelentkezéshez elengedhetetlen fényképes személyes okmányait ne felejtse otthon. Bejelentkezés során kérjük felmutatni ezen okmányokat, hogy egy, az NTAK (Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ) által hitelesített telefonos applikációval beszkenneljük az okmányról az adatokat.

Az adatbeolvasás során nem fényképezünk, nem rögzítünk sem adatot, sem pedig fényképet a készülékre, csupán az adat továbbítása zajlik a VIZA (Vendég Információs Zárt Adatbázis) felé. Sajnos az érkezéskori adminisztráció ezért a szokásosnál hosszabb folyamat lehet. Csoportok esetén is kötelező minden résztvevőnek személyi igazolványt felmutatni.